KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Drie premières, twee voorpremières, gasten en specials: kortom een vol programma deze week. Zo gaat Mijn Rembrandt in première, de documentaire die Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum, 2014) maakte over de aankoop van de portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit, maar waarin ze ook kunsthandelaar Jan Six jr. volgt als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. “Het knappe is dat de film de beweegredenen van kunstkopers laat zien”, ★★★★ NRC.

 

Dan Drama Girl, de tweede film van regisseur Vincent Boy Kars waarin hij opnieuw fictie en documentaire mengt. Een jonge vrouw speelt de hoofdrol in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Waar eindigt de realiteit, en waar begint het verhaal?

En tot slot Thee Wreckers Tetralogy, vier korte films van de vorig jaar overleden beeldend kunstenaar Rosto.

 

Daarnaast dus voorpremières: vrijdag de Nederlandse dramafilm Porselein in aanwezigheid van regisseur Jenneke Boeijink. En ook zondag een Q&A bij Punt Uit * Schluss Aus * Full Stop, een persoonlijke film van documentairemaker Rosemarie Blank die de laatste dagen van haar levensgezel volgt.

 

Tot slot zondag in het kader van Internationale Vrouwendag een vertoning van Woman, en dinsdag eenmalig in Ketelhuis Forum Onze jongens in de jungle.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Hoe lees ik een film? - 11 maart

Deze maand kijken we met literatuurexpert Lidewijde Paris Beanpole. Kijktips vooraf en na de film een ontspannen nagesprek.

 

Roze Filmdagen - 12 t/m 22 maart

Nog een week en dan starten de Roze Filmdagen weer! Al een aantal voorstellingen zijn uitverkocht, dus bestel snel online je kaartjes.

 

Films deze week

 

 
 

 
 
Porselein

Porselein

Films verwacht

 

Hope Gap

13 augustus

 
 

Farewell Paradise

29 oktober

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link