KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vanaf deze week te zien: de documentaire Werner Herzog – Radical Dreamer, een openhartig portret over het leven en het werk van de illustere en vaak omstreden filmmaker Werner Herzog, ook wel “de laatste Duitse Romanticus” genoemd. In het kader van de documentaire halen we drie van Herzog’s meesterwerken terug naar het grote doek:

 

In Aguirre, der Zorn Gottes (1972), de film waarmee Herzog faam verwierf, is een groep Spaanse veroveraars op zoek naar El Dorado, onder leiding van de waanzinnige kapitein Aguirre. Het met prijzen overladen Kasper Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle (1974) vertelt het verhaal van een jongeman die niet kan lezen of spreken. En tot slot: Fitzcarraldo (1982) volgt zakenman Fitzcarraldo (Herzog’s “liebster Feind” Klaus Kinski), die een operahuis wil laten bouwen in het Peruaanse regenwoud. Mis deze invloedrijke films niet!

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

Un petit frère

Familiekroniek waarin de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken verhuist. Haar zonen Jean en Ernest zijn het belangrijkst in haar leven, maar toch verdwijnt ze regelmatig uit hun leven.

 

Munch

Bijzondere biopic over Edvard Munch, een van de belangrijkste expressionistische kunstenaars die wereldberoemd werd door zijn iconische werk De Schreeuw. In deze meeslepende film volgen we hem in vier belangrijke periodes in zijn leven.

 

Specials

The Dmitriev Affair | Met nagesprek

Op 19 juni organiseren we in samenwerking met de Ontmoeting, Raam op Rusland en Zeppers Film en TV een speciale vertoning. Na afloop van de film is er een Q&A met Jessica Gorter, Raam op Rusland-oprichter Laura Starink en voormalig Moskou-correspondent Michel Krielaars.

 

La Ragazza Del Futuro | Film & Soep

Met een kop soep en een mooie film je buren beter leren kennen, dat kan op 22 juni bij La Ragazza del Futuro, een Italiaans drama over een jonge vrouw die in het Sicilië van de jaren zestig in opstand komt tegen eeuwenoude tradities en de heersende moraal.

 
here?

Une fois que tu sais | Met nagesprek

Op 24 juni organiseren we in samenwerking met Alliance Française een speciale vertoning van Une fois que tu sais. Na afloop schuift regisseur en klimaatactivist Emmanuel Cappellin aan voor een nagesprek.

 

A E I O U – Das schnelle Alphabet der Liebe | Deutsches Kino

Op 27 juni vertonen we tijdens Deutsches Kino de film A E I O U – Das schnelle Alphabet der Liebe, waarin de levens van een actrice en de jongeman die haar heeft beroofd samen komen.

 

Films deze week

 
The Dmitriev Affair

The Dmitriev Affair

 
 
La syndicaliste

La syndicaliste

 
 
Trois nuits par semaine

Trois nuits par semaine

Films verwacht

 
Aguirre, der Zorn Gottes

Aguirre, der Zorn Gottes

15 juni

 
 
Fitzcarraldo

Fitzcarraldo

15 juni

 
 
Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle

Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle

15 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link