KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

De enige voorwaarde die Herman Finkers stelde toen Johan Nijenhuis hem voor de hoofdrol van zijn nieuwe film vroeg? De hele film moest in het Twents. Zie daar De Beentjes van Sint-Hildegard. Herman Finkers en Johanna ter Steege spelen een getrouwd koppel. Zij houdt zoveel van hem dat híj het er benauwd van krijgt. Liefde is toch geen vorm van begeleid wonen? Een fijne komedie, morgenochtend ook te zien in onze Film & Soep special in samenwerking met Stadsdorp Westerpark.

 

De tweede première is het IJslandse A White, White Day, die we vanavond al vertonen met Hoe lees ik een film?. Over een voormalig politieagent die de dood van zijn vrouw probeert te verwerken. Als hij echter het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot, moet hij – ongeacht de consequenties – de waarheid weten. Met een prachtige hoofdrol door Ingvar Sigurðsson. ★★★★ VPRO Cinema.

 

Tot slot is het vanaf zaterdag voorjaarsvakantie in Het Ketelhuis. Overdag heel veel nieuwe kinderfilms waaronder Spike en Magische Steen, De Grote Slijmfilm en Minuscule 2 (NRC ★★★★). Vanwege drukte raden we aan om ruim op tijd te komen of online alvast kaartjes te kopen. Reserveren is niet mogelijk.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

 

Uitgelicht

John Appel te gast - 23 februari

Speciale vertoning van Once the dust settles in aanwezigheid van de regisseur. Hoe bewoners van drie rampplekken hun geschiedenis verwerken en hun leven weer opbouwen.

 

Das schönste Paar - 25 februari

Het nieuwe seizoen van Deutsches Kino start met een onvervalste wraakfilm. Twee jonge leraren proberen een heftig voorval tijdens hun vakantie een plekje te geven in hun leven.

 

Films deze week

 

De Beentjes Van Sint-Hildegard

 
 

A White, White Day

 
 

Films verwacht

 

Once the Dust Settles

20 februari

 
 
Beanpole

Beanpole

20 februari

 
 

Leonie, actrice en spionne

20 februari

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link