KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Naar aanleiding van de première van Burban Qurbani’s Berlin Alexanderplatz vertonen we deze week de gelijknamige televisieserie van Rainer Werner Fassbinder uit 1980. “Een onvervalst meesterwerk” noemt de Filmkrant het vijftien uur durende epos dat zich afspeelt ten tijde van de Weimarrepubliek. Günter Lamprecht speelt Biberkopf, een ex-gevangene die zich moet navigeren door een overweldigende samenleving in economische en politieke crisis, terwijl hij ook kampt met zijn persoonlijke driften, schuldgevoelens en verlangens. Eenmalig te zien als marathon op donderdag, vrijdag en zaterdag.

 

In premièrefilm Hope Gap zien we het 29-jarige huwelijk van een Brits stel, gespeeld door Annette Bening en Bill Nighy, plotsklaps uit elkaar vallen. Regisseur William Nicholson kiest geen partij, maar brengt het verhaal vanuit het perspectief van de zoon (Josh O’Conner), een kind dat niet begrijpt dat zijn ouders zo vechten en het huwelijk wanhopig probeert te lijmen. “Familieleed op Britse wijze”, aldus de Volkskrant , “met thee, poëzie en humor.”

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Laatste kans: Fin de Siglo

Aankomende zaterdag de laatste vertoning van Gay Film Special: Fin de Siglo, een elegant romantisch drama over twee mannen in Barcelona.

 

André Rieu: Magical Maastricht

Op 22 & 23 augustus vertonen wij een registratie van een aantal spectaculaire optredens van André Rieu, geselecteerd door de violist zelf.

 

Films deze week

 

Hope Gap

 
 

Berlin Alexanderplatz

 
 

Dark River

Films verwacht

 

André Rieu: Magical Maastricht

20 augustus

 
 

Kala azar

20 augustus

 
 

Sibyl

20 augustus

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link