Dark River

Brits drama over een schaapscheerder die wordt achtervolgd door een gewelddadig verleden.

Na de dood van haar vader keert Alice terug naar haar geboortedorp Yorkshire om de familieboerderij op te eisen. Ze is er 15 jaar niet geweest en haar broer heeft al die jaren de boerderij onderhouden. Hij verwelkomt haar bepaald niet met open armen en het is duidelijk dat haar komst oude wonden open haalt. Om de strijdbijl te kunnen begraven moeten broer en zus eerst hun diep weggestopte trauma’s uit het verleden onder ogen komen. Alleen zo kunnen ze aan het nieuwe hoofdstuk in hun leven beginnen.

Net als in haar vorige films, The Arbor en The Selfish Giant, schetst regisseur Clio Barnard opnieuw een ontroerend portret van de gemarginaliseerde arbeidscultuur in Noord-Engeland en richt ze zich op de veerkracht van beschadigde kinderen.

De verbetenheid [..] wordt door hoofdrolspeler Ruth Wilson uitstekend voelbaar gemaakt. Het samenspel met Mark Stanley is al net zo intens, terwijl je door enkele zeldzame rustmomenten ook goed merkt hoe de band tussen de twee had kunnen zijn als alles anders was gelopen. de Volkskrant

Delen