KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Beste Ketelhuisbezoeker,

 

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van het RIVM is ons café vanaf morgen (15 oktober) gesloten, maar we verwelkomen je graag voor een film. Lees voor je bezoek onze maatregelen goed door. We adviseren dringend het gebruik van een mondkapje. Mocht er iets veranderen, dan laten we je dat natuurlijk weten via onze nieuwsbrief, website en sociale mediakanalen.

 

Dan het filmnieuws: Oorlogsdrama The Painted Bird krijgt vandaag ★★★★★ in NRC. Volgens Coen Zwol is “een film van deze ambitie dit jaar niet meer te zien”. Ook gaat de Nederlandse documentaire Prison for Profit in première. De film toont op kritische wijze aan wat er gebeurt als een overheidstaak zoals detentie wordt uitbesteed aan machtige internationale bedrijven.

 

Verder hebben we ook voor de kids twee nieuwe titels. In Jackie & Oopjen (6+) raakt Jackie, de dochter van een conservator uit het Rijksmuseum, bevriend met Oopjen die zomaar uit haar door Rembrandt geschilderde doek stapt. Animatiefilm Yakari (6+) gaat over de gelijknamige kleine Sioux indiaan die op zoek gaat naar Kleine Bliksem, een ontembare mustang.

 

Tot slot vertonen we aankomende zondag De Stad was van Ons, een documentaire over de radicaal feministische beweging in de jaren ’70.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Update: Extra maatregelen, maar nog steeds welkom voor film

Vanaf 15 oktober is ons café tijdelijk gesloten. Onze filmzalen blijven wel geopend. Klik op 'lees verder' voor de overige maatregelen.

 

Update: Een middag met Pieter van Lierop via livestream

In tegenstelling tot eerder bericht vindt de boekpresentatie van 'Wild West, Boedapest en de Rest' besloten plaats in Het Ketelhuis. Via een livestream is het programma thuis te volgen.

 

Films deze week

 

The Painted Bird

 
 

Prison for Profit

 
 

Jackie en Oopjen

Films verwacht

 

I Am Greta

22 oktober

 
 

Buiten is het Feest

22 oktober

 
 

Farewell Paradise

29 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link