KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Deze week gaat het Amerikaanse debuut van Sam de Jong (Prins) in première: Goldie. Centraal staat de 18-jarige Goldie die ervan droomt om als hiphop-danseres door te breken. Een origineel en krachtig drama over kansarme jongeren in een achterstandswijk in New York. VPRO Cinema geeft alvast ★★★★.

 

Ook van Nederlandse bodem is de korte animatie Mind my Mind. Een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. De film won meerdere prijzen en werd opgenomen op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm. “Een hoopvolle, fraaie, leerzame film over (zelf)acceptatie, autisme en liefde die niet alleen vaders met autistische zonen diep zal ontroeren”, NRC ★★★★.

 

Tot slot een nieuwe familiefilm. In Dolittle (2D, NL) brengt Robert Downey Jr. het beroemde personage Dr. Dolittle tot leven, de excentrieke dokter die met dieren kan praten. Een fijne avonturenfilm vanaf 6 jaar.

 

Dan de specials. Zaterdag hernemen we op veler verzoek eenmalig de Surinaamse speelfilm Wiren, over een dove jongen die de rechtstaat Suriname voor de rechter sleept. Tevens zaterdag een nieuwe Gay Film Special, Monstri. Een vernuftig Roemeens drieluik over een echtpaar in een uitgebluste relatie; zij zoekt het in vluchtige ontmoetingen met vreemden en hij in dating op Grindr. Woensdag vertonen we tenslotte eenmalig Bergmans Cries & Whispers in Psychoanalyse & Film. Over dood, rouw en liefde, plus nagesprek.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Fritz Lang - 28 januari & 1 februari

Fritz Lang staat centraal in de Deutsches Kino deze maand, met de speelfilm over hoe Lang op het idee kwam voor zijn film M en een vertoning van diezelfde klassieker.

 

Dial Q Filmquiz - 30 januari

De allerleukste filmquiz van Nederland komt er weer aan. Niets te gek, nooit te moeilijk en altijd leuk! Voor elke filmliefhebber de manier om je kennis eens te testen.

 

Films deze week

 

Goldie

 
 

Dolittle (2D NL)

 
 

Mind my Mind

Films verwacht

 

Au nom de la terre

23 januari

 
 

The Whistlers

30 januari

 
 

Muidhond

30 januari

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link