KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Beste Ketelhuisbezoeker,

 

Alweer een ruime maand zijn onze deuren gesloten, maar stil zitten doen wij niet. Inmiddels is de eerste Ketel(t)huis video verschenen, een inleiding bij Jumbo. Morgen verschijnt de tweede video, over de omstreden release van Roman Polanski’s J’accuse.

 

J’accuse gaat over de Franse Dreyfus-affaire, het gerechtelijk schandaal eind 19e eeuw dat volgde toen de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus valselijk werd beschuldigd een spion voor Duitsland te zijn. Polanski vertelt vanuit het standpunt van Georges Picquart, de kolonel die ontdekt dat de bewijzen tegen kapitein Dreyfus vervalst zijn. Vanaf dan, en met gevaar voor zijn eigen carrière en leven, zet hij alles op alles om de ware schuldigen te ontmaskeren.

 

Door de jaren heen is Polanski door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, maar de film werd wel geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië, won daar de Zilveren Leeuw en werd daarna ook bekroond met drie Césars (o.a. Beste regie) in Frankrijk. Dit schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Kun je zijn werk nog wel bekijken, er überhaupt van genieten? In onze video-inleiding denken we daar over mee.

 

Tot slot tippen we deze week Deerskin, een buitengewoon absurde, zwarte komedie over een man die volledig in de ban raakt van zijn net verworven hertenleren jas, en Goldie, het Amerikaanse debuut van Sam de Jong. Beiden zijn nog maar een paar dagen te zien op Picl.

 

Blijf gezond & veel kijkplezier!

 

 

Uitgelicht

Support your locals: Film & Pizza

Wij bundelen onze krachten met de buren. Vanaf deze week kun je elke vrijdag en zaterdag een Film & Pizza arrangement bestellen bij Radio Radio. Met een Piclfilm naar keuze.

 

Online: Hoe lees ik een film?

Noteer woensdag 29 april alvast in je agenda. Om 20:30 uur organiseren we de eerste online editie van Hoe lees ik een film? met La Belle Époque. Meer informatie volgt.

 

Films deze week

 

 
 

 
 

Films verwacht

 

 
 
Pieter Konijn op de vlucht

Pieter Konijn op de vlucht

5 juni

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link