KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Nieuw deze week is Buiten is het Feest, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Arthur Japin, geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen. Wanneer misbruik uit het verleden haar familie opnieuw bedreigt, komt de succesvolle zangeres Sonne voor een keuze te staan: zwijgen of vechten? Met in de hoofdrol Abbey Hoes, Georgina Verbaan en Eelco Smits.

 

Ook I Am Greta gaat in première, een documentaire over Greta Thunberg. Bijzonder aan de film is dat regisseur Nathan Grossman haar vanaf haar eerste, eenzame schoolstaking in 2018 filmde. Per toeval. Grossman vertelt in NRC dat een kennis hem op Greta wees. “Het was bij mij om de hoek, dus waarom niet? Als documentairemaker film je van alles en soms leidt dat ergens toe.” Een persoonlijk en ontroerend portret in cinéma vérité stijl.

 

Dan de specials. Aankomende zondag vertonen we in samenwerking met Museum Het Schip eenmalig Der Golem – Wie er in die Welt kam. Ook te combineren met een bezoek aan de expositie Bruno Taut, de fantasie voorbij. Zondag staat ook opnieuw de documentaire De Stad was van ons op het programma. Dinsdag tot slot Deutsches Kino met Die Goldfische en woensdag Psychoanalyse & Film met Lazzaro felice.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Hoe ziet het filmbezoek er momenteel uit?

Vanaf vandaag verkopen we geen consumpties meer voor tijdens de film. Ook is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht als je je verplaatst in Het Ketelhuis.

 

Scènes voor een huwelijk | Tim Overdiek

Op 11 november is Tim Overdiek bij Volkskrant-journaliste Floortje Smit te gast met zijn keuzefilm: Manchester by the Sea. We praten over roze brillen en sleur, over lust en last.

 

Films deze week

 

Buiten is het Feest

 
 

I Am Greta

 
 

Jackie en Oopjen

Films verwacht

 

Farewell Paradise

29 oktober

 
 

Dicktatorship

29 oktober

 
 

La Última Primavera

29 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link