Nu te zien: Druk, Meskina, Luizenmoeder, Les choses qu'on dit les choses qu'on fait, Oliver Sacks, The Hidden Life of Trees, Hoogtijdagen
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Een waanzinnige cinematografische trip over een meisje dat zich meer aangetrokken voelt tot auto’s dan tot mensen, dat is Titane. Regisseur Julia Ducournau (Raw) zette het Filmfestival van Cannes op zijn kop door met de film de Gouden Palm voor Beste Film te winnen. Daarmee is ze na Jane Campion (The Piano) de tweede vrouw in de 74-jarige geschiedenis van het filmfestival die deze prijs wint.

 

Zelf zegt ze over Titane: Voor mij is het een liefdesverhaal; een film over onvoorwaardelijke liefde en de acceptatie van de ander. Maar eigenlijk is het onmogelijk de film te pitchen. Titane is gewoon Titane.”

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Specials deze week

De Ontmoeting presenteert: Stray | 26 augustus

Zintuigelijke mozaïekfilm door de ogen van zwerfhonden, vol inspirerende reflecties op vrijheid, solidariteit en naastenliefde. Inclusief voorfilm en verrassing.

 

Deutsches Kino: Feierabendbier | 31 augustus

Barman Magnus leeft niet meer samen met zijn ex en hun zoon. Hij brengt de meeste tijd door in zijn bar. Als zijn geliefde auto wordt gestolen, betekent dat de start van een obsessieve jacht op de dief.

 
here?

Hoe lees ik een film? | 1 september

Samen film kijken en achteraf op een ontspannen manier nabespreken: dat doen we tijdens het programma Hoe lees ik een film? met schrijfster en uitgeefster Lidewijde Paris. Deze maand kijken we het Russische Dear Comrades!.

 

Daan Borrel & Before Sunset | 3 september

Op 5 september is Daan Borrel te gast in de reeks Scènes voor een huwelijk. Borrel is als journalist vooral geïnteresseerd in seksualiteit, intimiteit, het lichaam en hoe wij mensen daar verhalen bij maken. Haar keuzefilm: Before Sunset.

 

Nieuw!

Fan van Franse cinema?

In september starten we met Soirée ciné: een nieuwe programma met recente Franse films die niet in Nederland worden uitgebracht, maar die volgens ons wel gezien mogen worden. Eerste vertoning: 14 sept.

 

Humans of Film Festival

Save the date! Van 24 t/m 26 september is er een nieuw festival bij ons te gast: Humans of Film Festival. Drie dagen vol films die mensen, hun ervaringen en hun leefomgeving centraal stellen.

 

Films deze week

 

 
 

 
 
Meskina

Meskina

Films verwacht

 
De Veroordeling

De Veroordeling

2 september

 
 
Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

9 september

 
 
Petite Maman

Petite Maman

16 september

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link