•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Meskina

Hakims Zomerschool

Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt?

Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’, een zieligerd. Tussen de luidruchtige meningen van anderen probeert ze haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt.

Meskina is een sprankelende moderne komedie – met vlagen over the top – van de makers van de succesvolle theatervoorstelling Melk & Dadels. De regie is in handen van Daria Bukvić (artistiek directeur Theater Oostpool). Het concept werd bedacht door cabaretière en actrice Soundos El Ahmadi.

We vertonen Meskina eenmalig in het kader van Hakims Zomerschool – in aanwezigheid van acteur Ilias Admi, die een klein rolletje speelt en over zijn ervaringen komt vertellen. Hij was ook de eerste kinderburgermeester van Amsterdam, en speelde oa in de korte film Berenklauw en de tv-serie In Freudesnaam. De voorstelling is ook toegankelijk voor regulier publiek. 

 

De echte openbaring van Meskina is Soundos El Ahmadi als haar rouwdouwende zus Amira: een geweldige komische actrice, die het maximale weet te halen uit elke oneliner en situatie. NRC Handelsblad
Meskina vertelt een belangrijk verhaal en doet dat vol humor. De Filmkrant
Meskina is duidelijk met veel meer plezier en betrokkenheid gemaakt dan menige Nederlandse romkom. de Volkskrant

Delen