KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vive le cinéma français! Vanaf morgen vindt de eerste editie van het nieuwe Franse Filmfestival Tapis Rouge bij ons plaats. We gaan van start met Les plus belles années d’une vie, ingeleid door Philip Freriks, en sluiten zondag af met een perfomance door Antoine Duléry en de vertoning van Le Dindon. In de tussentijd verschillende (voor)premières, films die niet in Nederland uitgebracht worden, moderne iconen en uiteraard gasten uit Frankrijk.

 

Daarnaast drie premièrefilms. Te beginnen met griezelthriller Bumperkleef, een van origineelste speelfilms van dit najaar. “Oer-Hollandse zwarte komedie over oorlog op de snelweg”, schrijft NRC ★★★★. Mjólk past dan weer binnen de traditie van IJslandse films over feministisch verzet. Waar Halla in Woman at War de strijd aanging met de lokale aluminiumindustrie, komt Inga in opstand tegen de melkmaffia. Sonja: The White Swan is tot slot de verfilming van het leven van kunstschaatskampioene en Hollywood-actrice Sonja Henie.

 

Na het weekend ook nog twee specials. Maandag om 19:30 uur Het Schimmenrijk met veel aandacht voor decors. Dinsdag in Ketelhuis Forum I Am Slotervaart. Een bijzondere ode aan het Slotervaartziekenhuis, inclusief nagesprek.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

The Galapagos - 10 november

Wakker worden op zondagochtend met deze bijzondere natuurdocumentaire. Een inspirerende reis naar een duurzame toekomst.

lees verder
 

La loi du marché - 12 november

Tweede titel van de Cycle Vincent Lindon in de Cinémathèque Française. Een indringend sociaal-realistisch drama.

lees verder
 

Films deze week

 
Sonja: The White Swan

Sonja: The White Swan

 
 
Bumperkleef

Bumperkleef

 
 
Mjólk

Mjólk

Verwacht

 
Beats

Beats

7 november

 
 
Jasperina: Op Eenzame Hoogte

Jasperina: Op Eenzame Hoogte

7 november

 
 
Mi Vida

Mi Vida

20 november

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,- / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link