Bumperkleef

Griezelthriller van oer-Hollandse bodem.

Jeroen Spitzenberger is de kortlonterige huisvader van een gezin dat – onderweg naar opa en oma – belaagd wordt door een sinistere slechterik die even beheerst als obsessief iedereen op zijn of haar verantwoordelijkheid wenst aan te spreken. In het verkeer, in de opvoeding en wat al niet meer.

Films als Steven Spielbergs debuut Duel (1971) en No Country for Old Men (2007) van de Coen-broers klinken door in Lodewijk Crijns’ even kleinschalige als spectaculaire griezelthriller. Crijns was eerder goed voor Met grote blijdschap en Alleen maar nette mensen, en presenteert met Bumperkleef één van de origineelste speelfilms van dit najaar. Ingetogen horror van oer-Hollandse bodem op intelligent niveau.

Bijzonder vakkundig gemaakte nederhorror. NRC
Het is knap hoe Crijns de boel laat ontsporen en daarbij de sympathie van de kijker manipuleert. (…) Ook de soundtrack, het spel met horrorclichés en de verwijzingen naar Hollywoodfilms (onder meer Steven Spielbergs speelfilmdebuut Duel) dragen bij aan de broeierige sfeer. Bumperkleef is een zeer vermakelijke moraliteit, verpakt als genrefilm. Het Parool

Delen