KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Ronald Busch Reisinger van Inneryne is baron in Schotland, koning van een stukje land in Afrika en fervent olifantenpolospeler. Hij maakt meerdere cruises per jaar om hierover te kunnen vertellen en aanstaande vrijdag is hij te zien in King of the Cruise tijdens De Nederlandse Filmnacht. Verwonder je over zijn fantastische verhalen in deze op IDFA steevast uitverkochte documentaire van Sophie Dros.

 

Op woensdag is het tijd voor het Najaarsoverleg. Want hoe staat het eigenlijk met de Nederlandse jeugdfilm? En waarom draaien gesubsidieerde filmtheaters steeds meer commerciële films? Over Nederlandse films gesproken: vanaf deze week draait de documentaire Samen, krijgt Ze noemen me Baboe lovende recensies in de Volkskrant en NRC en is Penoza inmiddels de grens van 100.000 bezoekers gepasseerd! Daarnaast beleven de leukste leraar en strengste directrice van Nederland weer een nieuw avontuur in Mees Kees 5 vanaf 11 december.

 

Ook zijn er weer voldoende specials komende week. Zaterdag de Gay Film Night met Italiaanse crowd-pleaser Croce e delizia en op zondagochtend is er een eenmalige vertoning van semi-documentaire Ailo, het rendierenjong met schitterende natuurbeelden en een voice-over van programmamaakster Floortje Dessing. Hors normes, de nieuwe Franse film van de regisseurs van Intouchables, is te zien tijdens voorpremières op 5 en 9 december, en op woensdag onderwerp van gesprek bij Hoe lees ik een film? met de altijd grappige Lidewijde Paris.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Die Hard + Cineville Kerstknalfuif

Tijdens de Amsterdamsche Kerstmarkt op 20 december is het tijd voor de kerstklassieker met Bruce Willis. Met aansluitend feestje! Welcome to the party pal!

 

Dag van de korte film: Kinderkortjes

Op de kortste dag van het jaar staat de korte film in de schijnwerpers. Een prachtig programma voor de jongste filmliefhebbers op 21 december.

 
here?

Deutsches Kino: Atlas

De niet eerder in Nederland vertoonde Duitse film Atlas op 17 december. Met Engelse ondertiteling.

 

Cursus: Screening Sex

Laten we het eens over seks gaan hebben! Zes bijeenkomsten vanaf 23 januari. Meld je nu aan.

 

Films deze week

 

Ze noemen me Baboe

 
 

De Grote Boze Vos

 
 

Films verwacht

 

Echo

12 december

 
 

De Beroemde bereninvasie van Sicilië

19 december

 
 

Deerskin

19 december

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link