KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vanaf deze week bij ons te zien: Kiddo, een ‘een energieke en gevoelige’ (De Filmkrant) roadmovie voor jong en oud. De elfjarige Lu woont in een pleeggezin, maar verlangt ernaar om herenigd te worden met haar moeder Karina, een filmster in Hollywood. Als Karina plots weer opduikt – “Hey kiddo, ken je me nog?” – neemt ze Lu mee op een avontuurlijke roadtrip. Karina, gek op oude Hollywoodfilms, fantaseert dat ze samen een duo vormen als Bonnie en Clyde. In haar afgeragde sportauto rijden ze naar Polen, waar de sleutel naar hun toekomst wacht, zo beweert Karina.

 

Op 8 juli organiseren we in samenwerking met Cinekid een speciale vertoning van Kiddo. Na afloop van de film kun je meedoen aan een mini-workshop acteren. In deze workshop leer je de beste acteertrucs en oefen je meteen een dramatische sterfscène die zo op het witte doek kan.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

Les Cyclades

Heerlijke Franse zomerfilm waarin twee voormalige hartsvriendinnen en schijnbare tegenpolen spontaan besluiten de reis te maken waarvan ze als tieners al van droomden. Ze gaan naar Amorgos, het prachtige Griekse eiland waar hun favoriete film Le Grand Bleu werd opgenomen.

 

The Quiet Migration

Als onderdeel van Nordic Watching vertonen we het innemende drama The Quiet Migration. De 19-jarige Carl leidt met zijn adoptieouders een rustig leven op het Deense platteland, maar hij begint steeds meer te voelen voor een andere manier van leven in zijn geboorteland Zuid-Korea.

 

Specials

Nordic Watching

Deze zomer organiseren we Nordic Watching: elke week vertonen we een aantal keer een nieuwe film uit Scandinavië die de bioscoop nog niet eerder heeft gehaald. Wil je meerdere Scandinavische films zien? Koop dan de speciale Nordic Watching-strippenkaart.

 

De nieuwste kinderfilms in de zomervakantie

De zomervakantie komt eraan en dat betekent: een frisse oogst aan kinderfilms. Van gestippelde superhelden tot gemuteerde schildpadden, voor elke leeftijd wat leuks! Met onder andere Ruby Kieuwmans: tiener met tentakels.

 
here?

Barbie | Voorpremière

Op 18 juli organiseren we een voorpremière van Barbie, de langverwachte nieuwe film van Greta Gerwig met schitterend camerawerk, een kauwgomroze gekleurde wereld die van het doek afspat en een fantastische cast.

 

The Dmitriev Affair | Laatste kans

Deze intrigerende documentaire is deze week voor het laatst bij ons te zien! Joeri Dmitriev werd, nadat hij een massagraf uit Stalins ‘Grote Terreur’ van 1937 ontdekte, gearresteerd en veroordeeld. Regisseur Jessica Gorter volgde de zaak jarenlang.

 

Films deze week

 
A Matter Of Trust | Nordic Watching

A Matter Of Trust | Nordic Watching

 
 
La Ragazza Del Futuro

La Ragazza Del Futuro

 
 
De Oneindige Slijmfilm

De Oneindige Slijmfilm

Films verwacht

 
Elemental (NL)

Elemental (NL)

12 juli

 
 
Astolfo

Astolfo

13 juli

 
 
Barbie

Barbie

19 juli

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link