•  
  •  
  •  

Astolfo

Zomerse romantische komedie over een hoogleraar die na zijn pensioen verhuist naar een vervallen familiepaleis in de Abruzzen en ontdekt dat het nooit te laat is voor de liefde.

Nadat de goedhartige Astolfo uit zijn appartement in Rome wordt gezet, besluit hij intrek te nemen in een vervallen paleis, het laatste overblijfsel van zijn familiebezit in een afgelegen dorp in de Abruzzen. Hij is er al tientallen jaren niet meer is geweest en bij aankomst treft hij een ongenode gast aan. De zwerver mag echter blijven en het gezelschap wordt zelfs nog uitgebreid met een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman. Als hij kennismaakt met een charmante dame van zijn leeftijd, is Astolfo al snel verliefd. Aangemoedigd door zijn trouwe groep zet Astolfo een moedige stap en leert hij dat het nooit te laat is voor de liefde.

De Italiaanse regisseur Gianni Di Gregorio debuteerde als regisseur met de film Pranco di Ferragasto (2008), waarin hij ook zelf de hoofdrol speelde. Ook voor Astolfo schreef hij het scenario, regisseerde hij de film en nam als acteur de hoofdrol voor zijn rekening.

Vrolijke deuntjes en de levendige aanwezigheid van jaren zeventig-vedette Stefania Sandrelli (Il conformista) houden de stemming erin. Trouw

Delen