•  
  •  
  •  
  •  

La Ragazza Del Futuro

Italiaans drama over een jonge vrouw die in het Sicilië van de jaren zestig in opstand komt tegen eeuwenoude tradities en de heersende moraal.

Lia is een jonge vrouw die samen met haar ouders in een Siciliaans dorp woont. Ze heeft een sterk karakter en kan moeilijk tegen de aldaar oeroude gebruiken van de jaren zestig. Ze kent al een tijdje de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester. Lorenzo wil duidelijk meer maar Lia is afhoudend. Op een avond ontvoert hij haar naar zijn berghut, waar ze het bed delen, tegen haar wil. Volgens de heersende moraal moet Lia de eeuwenoude traditie van het “herstellende” huwelijk aanvaarden en trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat ze de strijd aan voor zelfbeschikking.

Met de kordate Claudia Gusmano als ‘het meisje van de toekomst’ lukt het goed een nuchter drama af te leveren over een maatschappelijke zaak die niet alleen vrouwen aangaat. Trouw
Als emancipatie-getuigenis weet La ragazza del futuro de moed van deze eenling over te brengen. de Volkskrant

Delen