KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vanaf donderdag bij ons te zien: Böse Spiele Rimini Sparta, een tweeluik van Oostenrijks ‘enfant terrible’ Ulrich Seidl dat in het teken staat van ‘glorieuze mistroostigheid’ (★★★★ Trouw). De film volgt twee broers: de flamboyante, aan lager wal geraakte schlagerzanger Richie Bravo en zijn veel schuchterder broer Ewald, elektrotechnicus in de Roemeense provincie. Beiden proberen hun dromen na te jagen in het buitenland, maar er hangt een donkere wolk boven hun levens. Voor diegenen die eind vorig jaar Rimini al hebben gezien, is Sparta ook als afzonderlijke film te zien.

 

Sinds deze week hebben we een nieuwe menukaart, dus kom vooral ook van het zonnetje genieten op ons terras met bijvoorbeeld de heerlijke Bao bun met miso-aubergine of de Bahn mi.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

 

Nu te zien

Werner Herzog - Radical Dreamer

Een openhartig portret over het leven en het werk van de illustere en vaak omstreden filmmaker Werner Herzog, ook wel “de laatste Duitse Romanticus” genoemd. In het kader van de documentaire halen we drie van Herzog’s meesterwerken terug naar het grote doek.

 

Fitzcarraldo

Zakenman Fitzcarraldo wil een operahuis laten bouwen in het Peruaanse regenwoud. Om het benodigde geld te verzamelen koopt Fitzcarraldo een kavel voor een rubberplantage en scheept zich in op een stoomboot naar het oerwoud. Een typisch Werner Herzog-personage, op maat gesneden voor Klaus Kinski.

 

Specials

The Dmitriev Affair | Met nagesprek

Op 19 juni organiseren we in samenwerking met de Ontmoeting, Raam op Rusland en Zeppers Film en TV een speciale vertoning. Na afloop van de film is er een Q&A met Jessica Gorter, Raam op Rusland-oprichter Laura Starink en voormalig Moskou-correspondent Michel Krielaars.

 

La Ragazza del Futuro | Film & Soep

Met een kop soep en een mooie film je buren beter leren kennen, dat kan op 22 juni bij La Ragazza del Futuro, een Italiaans drama over een jonge vrouw die in het Sicilië van de jaren zestig in opstand komt tegen eeuwenoude tradities en de heersende moraal.

 
here?

Une fois que tu sais | Met nagesprek

Op 24 juni organiseren we in samenwerking met Alliance Française een speciale vertoning van Une fois que tu sais. Na afloop schuift regisseur en klimaatactivist Emmanuel Cappellin aan voor een nagesprek.

 

Opening Nordic Watching

Deze zomer halen we onder de noemer ‘Nordic Watching’ negen niet eerder vertoonde Scandinavische films. We openen het programma op 30 juni met A Matter of Trust en een lezing van schrijfster en filosoof Stine Jensen.

 

Films deze week

 
Sparta

Sparta

 
 
Aguirre, der Zorn Gottes

Aguirre, der Zorn Gottes

 
 
Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle

Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle

Films verwacht

 
La Ragazza Del Futuro

La Ragazza Del Futuro

22 juni

 
 
Les Cyclades

Les Cyclades

29 juni

 
 
A Matter Of Trust | Nordic Watching

A Matter Of Trust | Nordic Watching

29 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link