KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

De geheime droom van Loes Luca: wonen in Spanje. Maar hoe zorg je dat je je dromen kan realiseren als je kinderen willen dat je voor hén zorgt? In Mi Vida gaat de Schiedamse kapster Lou op taalcursus naar Cádiz, maar ze wil niets liever dan daar een kapsalon openen. Kiest ze voor haar familie of voor haar dromen? ★★★★ in NRC.

 

Ook ★★★★ voor boekverfilming Martin Eden (de recensie lees je hier). Regisseur Pietro Marcello gebruikt verschillende filmstijlen en zelfs found footage om het verhaal van de ongeschoolde zeeman die groot schrijver wil worden te vertellen. Morgen om 19:00 uur ook in Hoe lees ik een film?, onze maandelijkse nabespreking onder leiding van schrijfster Lidewijde Paris.

 

Daarnaast is vanaf deze week Buurman & Buurman 3 op het grote doek te bewonderen. Ze gaan pannenkoeken bakken en autowasstraten en vliegmachines bouwen. En hoe vang je een appeldief? Beveilig de bomen! A je to! En als het buiten te koud is, kan je de aangename warmte van onze zalen opzoeken en Frozen 2 (2D NL) zien.

 

Tot slot zijn vanaf 23 november alle Nederlandse documentaires die in competitie draaien op IDFA in Het Ketelhuis te zien, plus een selectie Europese documentaires zoals Varda by Agnès en de Kids & Docs voorstellingen: een verzamelprogramma van jeugddocumentaires van getalenteerde makers.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

L'Apparition - 3 & 17 december

De laatste titel alweer in de Cycle Vincent Lindon van de Cinémathèque Française. Een oprechte film over het goddelijke.

 

De Nederlandse Filmnacht - 6 december

De derde editie van dit jaar met een voorpremière van de documentaire King of the Cruise.

 

Films deze week

 

 
 

Frozen 2 (2D NL)

 
 

Martin Eden

Films verwacht

 

Penoza

27 november

 
 

Ze noemen me Baboe

28 november

 
 

The Addams Family (2D NL)

30 november

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link