KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vanaf deze week bij ons te zien: Toen we van de Duitsers verloren, de nieuwe film van Guido van Driel (De wederopstanding van een klootzak). ‘Met de spaarzame melancholische muziek en het zwart-wit met hoog contrast van zijn nieuwste film overtreft hij zichzelf’ (★★★★ NRC). Een dag na de verloren wereldkampioensfinale tussen Duitsland en Nederland in 1974 is het stil op straat. Jonas loopt Daan tegen het lijf en hoewel het geen vrienden zijn, trekken ze op deze saaie zomerdag samen op. Ondertussen hangt de vermissing van Catootje als een donkere wolk boven de jongens.

 

Aanstaande zaterdag vertonen we de Openingsfilm van het Nederlands Filmfestival: Sweet Dreams van Ena Sendijarević, een droogkomische en harde tijdreis terug naar Nederlands-Indië. En we hebben nog meer moois van eigen bodem: Onder de blote hemel, over de band tussen een tienjarig meisje en haar verstandelijk beperkte moeder (Rifka Lodeizen).

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

Onder de blote hemel

Een film van Lilian Sijbesma, over de band tussen de tienjarige Elvie en haar verstandelijk beperkte moeder. Terwijl de zomer op de camping waar ze wonen losbreekt, begint Elvie de wereld te begrijpen op een manier waartoe haar moeder niet in staat is.

 

De Vuurlinie

Nieuwe film van regisseur Roel Reiné (Michiel de Ruyter), over de strijd aan zowel het front als die na terugkomst, geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon. Met onder anderen Waldemar Torenstra, Sallie Harmsen en Pierre Bokma.

 
here?

Irgendwann werden wir uns alles erzählen

Het is een hete zomer in 1990, in een dorpje in het voormalige Oost-Duitsland, vlak na de val van de Berlijnse Muur. Een nieuw tijdperk hangt in de lucht, terwijl een jonge vrouw een relatie begint met een aantrekkelijke, maar twintig jaar oudere boer.

 

Luka

Drama van regisseur Jessica Woodworth. Luka (Jonas Smulders), een jonge ambitieuze soldaat, vestigt zich in het legendarische Fort Kairos waar heldhaftige krijgers de overblijfselen van de beschaving verdedigen. Daar bereidt hij zich voor op een aanval van een vijand die misschien niet eens bestaat.

 

Specials

Sweet Dreams | Openingsfilm NFF

Op 23 september vertonen we de Openingsfilm van het Nederlands Film Festival: het droogkomische en satirische Sweet Dreams van Ena Sendijarević. Na de plotselinge dood van suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) begint er tussen de nabestaanden een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

 

Cinema Express

Treinen en films hebben een bijzondere band. Dat schrijft de Volkskrant-journalist Pauline Kleijer in haar boek Cinema Express – over treinfilms en filmtreinen. Op 1 oktober vindt de boekpresentatie bij ons plaats, en vertonen we drie mooie treinfilms: Brief Encounter (1945), The Lady Vanishes (1938) en Hytti Nro 6 (2021).

 
here?

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry | Scones & Tea

Op 30 september organiseren we een speciale voorpremière van deze hartverwarmende Britse film. Voorafgaand aan de film kun je een kopje thee drinken met de beste scone van Amsterdam, die van onze buren van De Bakkerswinkel.

 

Parool Film Fest

Van 12 t/m 15 oktober vindt de zevende editie van het Parool Film Fest plaats. Tijdens vier dagen zie je de mooiste films van komend seizoen in voorpremière: films die hoge ogen gooiden op internationale filmfestivals en nieuwe films van belangrijke makers. PAFF opent dit jaar met het droefgeestige Fallen Leaves van Aki Kaurismäki.

 

Films deze week

 
Rosa – de kleine bloemenfee (4+)

Rosa – de kleine bloemenfee (4+)

 
 
Roter Himmel

Roter Himmel

 
 
Les enfants des autres

Les enfants des autres

Films verwacht

 
Sweet Dreams

Sweet Dreams

28 september

 
 
Wil

Wil

28 september

 
 
The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

5 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link