•  
  •  
  •  

Les enfants des autres

Verfrissend romantisch drama over een lerares die een goede stiefmoeder voor de dochter van haar nieuwe vriend wil zijn, maar ook haar eigen kinderwens herontdekt.

Lerares Rachel (Virginie Efira) tikt de veertig aan als ze smoorverliefd wordt op Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen. Al snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila en krijgt ze ook te maken met de moeder van het meisje. In deze nieuwe situatie ervaart Rachel niet alleen moedergevoelens voor Leila en alle risico’s die het houden van andermans kinderen met zich mee brengen, maar begint ze ook haar eigen kinderwens te herontdekken.

Regisseur Rebecca Zlotowski baseerde zich deels op haar eigen ervaringen en onderzoekt met Les enfants des autres de vele verschillende vormen die ouderschap kunnen aannemen. De film werd geselecteerd voor de filmfestivals van Venetië en Toronto in 2022.

Wat deze film zo goed maakt, is de breekbare en toch liefdevolle sfeer, de kleine gebaren, de blikken waaruit je emoties kunt aflezen. Het bijna tastbare verlangen naar iets dat steeds verder uit zicht raakt. Trouw
Het goedgemutste Les enfants des autres viert de female gaze. de Volkskrant

Delen