•  
  •  
  •  
  •  

Onder de blote hemel

Een film van Lilian Sijbesma, over de band tussen een tienjarig meisje en haar verstandelijk beperkte moeder.

De tienjarige Elvie is een nieuwsgierig en eigenzinnig meisje dat op een camping midden in de natuur woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma (Rifka Lodeizen), een liefhebbende maar naïeve vrouw die moeite heeft anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Naarmate Elvie ouder wordt, begint ze de wereld te zien en te begrijpen op een manier waartoe haar moeder niet in staat is. Wanneer opa Bucko (Johan Leysen), de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa’s afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

In 2018 werd Lilian Sijbesma bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario voor haar scenario voor Onder de blote hemel. Ze heeft haar eigen scenario nu vertaald naar een film over eenzaamheid en frustratie, maar ook over liefde en vertrouwen.

Als je de jonge actrice met de prachtige naam Ylse Ringeling zo mooi naturel ziet acteren in Onder de blote hemel, dan maakt dat nieuwsgierig naar de toekomst. Trouw

Delen