KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vanaf donderdag bij ons te zien: La Ragazza del Futuro, een ‘esthetisch drama laat zien hoe moed en doorzettingsvermogen van individuen kunnen leiden tot ingrijpende veranderingen voor een grote groep’ (De Filmkrant). In het Sicilië van de jaren zestig komt een jonge vrouw in opstand tegen de eeuwenoude traditie van het ‘herstellende’ huwelijk, nadat ze gedwongen wordt te trouwen met de jongen die haar eerbaarheid heeft geschonden. Voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis trotseert dit ‘meisje van de toekomst’ (la ragazza del futuro) de sociale verwachtingen en gaat ze de strijd aan voor zelfbeschikking.

 

Ook nog bij ons te zien: het Werner Herzog-retrospectief, met Aguirre, der Zorn Gottes (1972), Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle (1974) en Fitzcarraldo (1982).

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

Böse Spiele Rimini Sparta

In Böse Spiele combineert Oostenrijks ‘enfant terrible’ Ulrich Seidl zijn film Rimini (2022) met zijn nieuwste, Sparta. Tweeluik over de flamboyante, aan lager wal geraakte schlagerzanger Richie Bravo en zijn schuchterdere broer Ewald. Sparta is ook los bij ons te zien.

 

Aguirre, der Zorn Gottes

Drie van Werner Herzogs klassiekers zijn nu bij ons te zien, waaronder Aguirre, der Zorn Gottes (1972), de film waarmee de illustere en vaak omstreden regisseur faam verwierf. Een groep Spaanse veroveraars is op zoek naar El Dorado, onder leiding van de waanzinnige kapitein Aguirre.

 

Specials

Une fois que tu sais | Met nagesprek

Op 24 juni organiseren we in samenwerking met Alliance Française een speciale vertoning van Une fois que tu sais. Na afloop schuift regisseur en klimaatactivist Emmanuel Cappellin aan voor een nagesprek.

 

A E I O U - Das schnelle Alphabet der Liebe | Deutsches Kino

Op 27 juni vertonen we tijdens Deutsches Kino de film A E I O U – Das schnelle Alphabet der Liebe, waarin de levens van een actrice en de jongeman die haar heeft beroofd samen komen.

 
here?

The Dmitriev Affair | Met nagesprek

Op 25 juni vertonen we de intrigerende documentaire The Dmitriev Affair, over een man die, nadat hij een massagraf uit Stalins ‘Grote Terreur’ van 1937 ontdekte, werd gearresteerd en veroordeeld. Regisseur Jessica Gorter volgde de zaak jarenlang en is aanwezig voor een Q&A.

 

A Matter of Trust | Opening Nordic Watching

Deze zomer halen we onder de noemer ‘Nordic Watching’ negen niet eerder vertoonde Scandinavische films naar onze zalen. We openen het programma op 30 juni met het Deense drama A Matter of Trust. Schrijfster en filosoof Stine Jensen geeft voorafgaand aan de film een lezing.

 

Films deze week

 
Sparta

Sparta

 
 
Fitzcarraldo

Fitzcarraldo

 
 
Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle

Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle

Films verwacht

 
Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

24 juni

 
 
Les Cyclades

Les Cyclades

29 juni

 
 
Cinekid presenteert Kiddo

Cinekid presenteert Kiddo

8 juli

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link