•  
  •  
  •  
  •  

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

Kids

Hartverwarmende familiefilm over een verlegen tiener die erachter komt dat ze tot een koninklijke familie van mythische krakens behoort. Wat haar diep in de zee te wachten staat is grootser dan ze ooit had durven dromen.

Ruby is een lieve, onhandige meid van 16. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op school, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Ze is smoorverliefd op een jongen die ze bijles geeft, maar hij heeft enkel bewondering voor haar wiskundeknobbel. Ruby kan ook niet met de populaire kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder heeft haar verboden om het water in te gaan. Als ze toch doet wat haar moeder verboden heeft, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers, die de zeeën beschermen tegen de machtsbeluste zeemeerminnen. Ruby zal moeten accepteren wie ze is en het groots moeten aanpakken om haar geliefde school te beschermen.

De zuurstokkleurenanimatie van de onderwaterwereld is fraai, met een lichtpaarse, fluorescerende Ruby die van haar geel geklede oma leert over welke superkrachten ze beschikt. NRC Handelsblad

Delen