KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Wat te doen met een kind dat schreeuwt en slaat, paniekaanvallen heeft, worstelt met een jeugdtrauma? In System crasher weet de alleenstaande moeder Bianca zich geen raad, ze laat de sociale diensten zich over haar negenjarige dochter Bennie ontfermen. Ook bij pleeggezinnen houdt het meisje het echter niet lang vol. De laatste hoop is Micha, een jonge anti-agressiecoach. Kan hij het onhandelbare meisje dat zo hunkert naar warmte helpen? “De verbluffende hoofdrol van de 12-jarige actrice Helena Zengel maakt de film echt indrukwekkend”, aldus NRC ★★★★.

 

Daarnaast zijn aankomende vrijdag Lilianne Ploumen en Hella de Jonge te gast bij de vertoning van De Slag om het Vrouwenhart, een film die Hella de Jonge maakte over dat onderzoek en behandeling rondom hartfalen gericht is op mannen en wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. Ze put uit eigen ervaring. Freek de Jonge leidt het gesprek.

 

Maandag is er weer Het Schimmenrijk, onze vaste avond met Hans Beerekamp. Deze editie over onder andere Kirk Douglas, Terry Jones, Aart Staartjes en Renee Daalder.

 

Dinsdag praten we tenslotte over blind zijn aan de hand van de documentaire Op de tast. Het verhaal van het blinde echtpaar Marianne en Ronald Polderman dat zich op de tast een weg zoekt in de wereld van de zienden.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Kaartverkoop Roze Filmdagen van start!

Van 12 t/m 22 maart vinden de Roze Filmdagen weer plaats in Het Ketelhuis. Ontdek het programma.

 

Porselein + Q&A - 6 maart

Nederlandse dramafilm waarin ogenschijnlijk perfecte levens langzaam in elkaar storten. Met regisseur Jenneke Boeijinck te gast.

 
here?

Internationale Vrouwendag: Woman - 8 maart

Intiem portret over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

 

Onze jongens in de jungle - 10 maart

Een bijzonder stukje Nederlandse en Surinaamse geschiedenis a.d.h.v. ervaringen van oud-dienstplichtige militairen. Met Q&A

 

Films deze week

 

System Crasher

 
 

Onward (2D NL)

 
 
Beanpole

Beanpole

Films verwacht

 

Thee Wreckers Tetralogy

5 maart

 
 

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link