System Crasher

Picl

Indrukwekkend drama over een meisje dat hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door een jeugdtrauma onhandelbaar is.

‘System crasher’ is de onofficiële, controversiële naam die gegeven wordt aan kinderen die door de mazen slippen van het net van de Kinderbescherming. De 9-jarige Benni (een indrukwekkende rol van Helena Zengel) is zo’n kind. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Ze houdt het in geen enkel pleeggezin lang vol, ondanks de vele inspanningen van de wanhopige maatschappelijk werkster mevrouw Bafané. De laatste hoop is Micha, een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Zal Micha kunnen slagen waarin alle anderen faalden?

Dit intense maar indrukwekkende drama won dit jaar onder andere de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn en is de Duitse inzending voor de Oscars.

Hoge pieken, diepe dalen: het Duitse drama ‘System Crasher’ sleurt je mee in een emotioneel hevige trip die je beduusd achterlaat. Trouw
De verbluffende hoofdrol van de 12-jarige actrice Helena Zengel maakt de film echt indrukwekkend. NRC Handelsblad

Delen