De slag om het vrouwenhart

Ketelhuis Forum

Prangende documentaire over onderzoek en behandeling van hartproblemen bij vrouwen. Q&A met Lilianne Ploumen en Hella de Jonge.

Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. Honderd jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen.

Hella de Jonge (Verlies niet de moed) gaat in De slag om het vrouwenhart specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. Ze put uit eigen ervaring. Zelf kwam ze door hartproblemen in contact met de, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen, cardiologe Angela Maas en haar collega, de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek. Ook het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad.

Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied.

Eenmalige vertoning op vrijdag 28 februari met na afloop een Q&A met Lilianne Ploumen en Hella de Jonge, gemodereerd door Freek de Jonge. 


Delen