KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Na de serie, nu de film: Penoza: The Final Chapter. Nog eenmaal duikt Monic Hendrickx in de rol van drugskoningin Carmen van Walraven. Het levert een bloedstollende thriller op. Heerlijk thuiskomen als je de serie hebt gezien, maar dankzij flashbacks en nieuwsberichten ook prima te volgen als je er niet bekend mee bent.

 

Voor de kids ook twee nieuwe films: The Addams Family (2D NL), de eerste animatiefilm over de meest merkwaardige, griezelige en grappige familie die je je maar kunt voorstellen. En De Grote Boze Vos, een hilarische kortfilm compilatie van de makers van Ernest & Celestine. Op woensdag 4 december organiseren we bovendien een knutselmiddag rond Buurman & Buurman 3: experimentjes! Vanaf 15:00 uur, direct na de film.

 

In de sfeer van IDFA – dat nog tot en met zondag bij ons plaats vindt – ook aandacht voor documentaire in ons eigen programma. Zo draaien we na het festival Ze noemen me Baboe, over een kindermeisje van een Nederlandse familie in het Indonesië van de jaren ’40; nodigen we regisseur Sanne Rovers zondagavond uit voor een Q&A bij Water Wieg Me over De Kift; en vertonen we King of the Cruise op 6 december in een speciale setting tijdens De Nederlandse Filmnacht.

 

Dan de specials van deze week: maandag duikt Hans Beerekamp met Het Schimmenrijk in de filmgeschiedenis aan de hand van recente sterfgevallen; dinsdag de laatste film in Cycle Vincent Lindon, L’Apparition; woensdag een nieuwe Surf Film Nacht.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

 

Uitgelicht

Aïlo, het rendierenjong - 8 december

Op zondag wakker worden met een semi-documentaire over een dapper baby-rendier dat wordt geboren op de grote ijzige vlakte in Lapland.

 

Screening Sex - vanaf 23 januari

Dit voorjaar start in Het Ketelhuis de nieuwe, prikkelende en ook nog eens bijzonder leerzame cursus over seks in film. Een reeks van zes avonden met steeds een andere invalshoek

 

Films deze week

 

Penoza

 
 

Ze noemen me Baboe

 
 

The Addams Family (2D NL)

Films verwacht

 

Samen

5 december

 
 

 
 

Echo

12 december

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link