KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Deze week gaat Berlin Alexanderplatz (2020) bij ons in première, een sombere en eigentijdse adaptatie van de bekende gelijknamige klassieker van Alfred Döblin. Regisseur Burhan Qurbani neemt het integratieproces van een een zwarte asielzoeker uit West-Afrika als uitgangspunt in plaats van de witte ex-gevangene in Döblins verhaal. “Een meeslepend, hedendaags stadsportret”, schrijft De Filmkrant. En bovendien visueel oogstrelend.

Voor de cinefiel vertonen we op 13 t/m 15 augustus ook Fassbinders legendarische televisieserie Berlin Alexanderplatz uit 1980 die op hetzelfde boek is gebaseerd. Een marathonvertoning van maar liefst 15 uur.

 

De tweede première is Boris Gerrets’ Lamentations of Judas waarin hij Angolese veteranen vraagt om mee te spelen in de verfilming van het evangelie van Judas Iskariot, het ultieme verhaal over verraad, om hen zo de confrontatie met het verleden aan te laten gaan. Een aangrijpend beeld van mensen aan de verkeerde kant van de geschiedenis, waarin het bestaan van de vrije wil onderzocht wordt.

 

Tot slot een aantal kinderpremières deze week. Animatiefilms De Elfkins en Trolls Wereldtour, maar ook de Nederlandse familiefilm Engel naar het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

CatVideoFest 2020

Zin in kattenfilmpjes? Schuif dan op 8 augustus aan voor CatVideoFest 2020. Het beste wat er op internet te vinden is op het witte doek.

 

André Rieu: Magical Maastricht

Op 22 & 23 augustus vertonen wij een registratie van een aantal spectaculaire optredens van André Rieu, geselecteerd door de violist zelf.

 

Films deze week

 

Berlin Alexanderplatz

 
 

Lamentations of Judas

 
 

Engel

Films verwacht

 

Hope Gap

13 augustus

 
 

Kala azar

20 augustus

 
 

Sibyl

20 augustus

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link