Amsterdam Koerdisch Film Festival

Een veelstemmigheid aan blikken op de Koerden.

Op 10, 11 en 12 mei 2024 vindt de derde editie plaats van het Amsterdam Koerdisch Film Festival (AKFF). Het festival is opgericht door de Nederlands-Koerdische filmmakers Reber Dosky en Beri Shalmashi. Drie dagen lang is Het Ketelhuis dé plek waar prijswinnende klassiekers, clandestiene films en het genre verkennende werk van nieuw talent uit Koerdistan is te zien.

Over het Amsterdam Koerdisch Film Festival

Koerdische cinema bestaat uit een mozaïek aan films gemaakt in de landen waarbinnen het onofficiële land van de Koerden, Koerdistan, ligt: Iran, Irak, Turkije, Syrië en delen van de voormalige Sovjet-Unie, alsook films van en over Koerden uit de diaspora.

AKFF heeft als missie de Koerdische film aan het publiek in Nederland te presenteren, te beginnen met Amsterdam. Films voor cinefielen, mensen die nieuwsgierig zijn naar deze cinema uit het Midden-Oosten en iedereen die vanuit de bioscoop een bijzondere reis wil maken in de wereld van de Koerdische film. AKFF ambieert hét platform te worden voor kennisuitwisseling en verdieping in de Koerdische context middels film.

Meer informatie: akff.nl


Delen

Film overzicht