Over Het Ketelhuis

Wie zijn we en wat doen we?

Sinds 29 maart 1999 is Het Ketelhuis – stevig verankerd op de Westergasfabriek – hét huis voor de Nederlandse film, een veilige plek voor vertoning van en debat over de vaderlandse cinema. Zowel ‘kleine’ artistieke als de meer commerciële speelfilms, documentaires en korte films krijgen bij ons een podium.
Daarnaast vertonen we arthouse-titels van Europese komaf en een brede waaier aan jeugdfilms (veelal Nederlands gesproken en in 2D). Bovendien gaat er geen week voorbij zonder speciale vertoningen. Denk daarbij aan reeksen als Deutsches Kino, Soirée ciné en Psychoanalyse & Film. Onder de noemer Ketelhuis Forum vertonen we speelfilms en documentaires die niet voor reguliere distributie in aanmerking zijn gekomen.


ANBI

Stichting Het Ketelhuis is door de Belastingdienst aangemerkt als een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (culturele ANBI). De verantwoording van een en ander is te vinden op anbi.nl.


Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Stichting Het Ketelhuis bestaat uit Monique van Schendelen (voorzitter), Martien Kuitenbrouwer (vicevoorzitter), Maarten Schut (secretaris), Astrid Elburg, Krijn Meerburg en Jean van de Velde.


Met dank aan

In het kader van het Kunstenplan 2021-2024 ontvangt Stichting Het Ketelhuis een structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Bovendien wordt Het Ketelhuis ondersteund door Europa Cinemas en advocatenkantoor Kennedy Van der Laan.

Allianties

Het Ketelhuis is aangesloten bij Cineville, Picl, het Netwerk Filmeducatie, de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NFBF) en de Vereniging Nederlands Filmtheater Overleg (NFO).

We onderhouden programmatische allianties met o.a. de Dutch Directors Guild (DDG), de Dutch Academy for Film (DAFF), IDFA, Cinekid, de Roze Filmdagen, Parool Film Fest, IN-EDIT, EYE Filmmuseum, Alliance Française Amsterdam, het Goethe Institut, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Op het gebied van cultuur- en filmeducatie werken we samen met Filmhub Noord-Holland en terreingenoot Bekijk ‘t.

Klik hier voor meer informatie over onze programmareeksen.

Mailadressen

Algemeen: info@ketelhuis.nl
Zaalverhuur: verhuur@ketelhuis.nl
Schoolvoorstellingen: educatie@ketelhuis.nl
Facturen: facturen@ketelhuis.nl
Filmlogistiek (DCP’s & KDM’s): kdm@ketelhuis.nl

Kantoortelefoon: 020-6840112

Wie zijn wij?

Directie: Alex de Ronde 
Adjunct-directeur: Floortje Smit
Directie assistent: Renske Cecil
Communicatie: Jeroen Hoenselaar
Hoofd Techniek: Barbara Rokven
Hoofd Bedrijfsvoering: Joris Smit


Delen