Filmeducatie in Het Ketelhuis

Het Ketelhuis biedt verschillende vormen van filmeducatie aan.

Van losse filmvoorstellingen naar keuze tot interactieve filmworkshops in samenwerking met Bekijk ‘t, onze buren op de Westergas. Ook staan we open voor een hechte samenwerking met jouw school. Heb je vragen of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem dan contact op met ons kantoor.

Docupedia.nl

Docupedia.nl is een lespakket over de tien grondvormen van de Nederlandse documentaire. Het is een terugkerend item in het curriculum van zowel de Nederlandse Filmacademie als het 4e Gymnasium. Het boekje werd in opdracht van Het Ketelhuis geschreven door Hans Beerekamp, voormalig filmcriticus en televisierecensent van NRC Handelsblad. Met vermaarde naslagwerken in het achterhoofd en het corpus Nederlandse documentaires op de voorgrond, beoogt Beerekamp het heden en verleden van de diverse documentairegenres in Nederland handzaam en toegankelijk te maken. Naast het boekje is er ook de optie om een begeleidende les af te nemen.

Scholieren Filmfestival

Het Scholieren Filmfestival is een filmfestival dat volledig door en voor scholieren binnen het voortgezet onderwijs wordt georganiseerd. Van het filmprogramma tot PR, van de kaartverkoop tot het ontwerpen van posters en logo’s.

In een traject van ongeveer acht weken organiseert een groep van tussen de 10 en 25 leerlingen van begin tot eind hun eigen filmfestival. In die acht weken gaat de groep:

  • Een festivalthema bedenken
  • Films selecteren
  • Een festivaltrailer maken
  • Het festival op school promoten en tickets verkopen
  • Passend randprogramma bedenken
  • Posters, logo’s kaartjes en stembiljetten ontwerpen
  • De festivallocatie aankleden
  • De festivaldag zelf regelen en organiseren

De groep leerlingen wordt in dit hele proces begeleid door een projectleider, maar komt ook met andere experts in aanraking.

Meer informatie over het Scholieren Filmfestival vind je op www.scholierenfilmfestival.nl

Partners


Delen