Filmeducatie in Het Ketelhuis

Het Ketelhuis biedt verschillende vormen van filmeducatie aan.

Van losse filmvoorstellingen naar keuze tot interactieve filmworkshops in samenwerking met Bekijk ‘t, onze buren op de Westergas. Ook staan we open voor een hechte samenwerking met jouw school. Heb je vragen of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem dan contact op met ons kantoor.

Docupedia.nl

Daarnaast bieden we Docupedia.nl aan, een lespakket over de tien grondvormen van de Nederlandse documentaire. Docupedia.nl is een terugkerend item in het curriculum van zowel de Nederlandse Filmacademie als het 4e Gymnasium. Het boekje werd in opdracht van Het Ketelhuis geschreven door Hans Beerekamp, voormalig filmcriticus en televisierecensent van NRC Handelsblad. Met vermaarde naslagwerken in het achterhoofd en het corpus Nederlandse documentaires op de voorgrond, beoogt Beerekamp het heden en verleden van de diverse documentairegenres in Nederland handzaam en toegankelijk te maken.

Amsterdams Filmmenu

Het Ketelhuis is trots lid van het Amsterdams Filmmenu, een overkoepelend orgaan met daarin alle partijen die in de stad aan filmeducatie doen. Meer informatie vind je hier: https://www.amsterdamsfilmmenu.nl/


Delen