Berlin Alexanderplatz #2

Berlin Alexanderplatz (1980)

Marathonvertoning van Rainer Werner Fassbinders 'Berlin Alexanderplatz', de legendarische televisieserie uit 1980.

Ter gelegenheid van Burhan Qurbani’s Berlin Alexanderplatz (2020) vertoont Het Ketelhuis eenmalig een gerestaureerde versie van Rainer Werner Fassbinders legendarische gelijknamige televisieserie uit 1980. Zijn vijftien uur durende magnum opus verbeeldt de geest van Duitsland in de tijd van de Weimarrepubliek.

Günter Lamprecht speelt Franz Biberkopf, het beruchte hoofdpersonage uit Alfred Döblins baanbrekende roman uit 1929 die, na vier jaar te hebben doorgebracht in de Duitse Tegel-gevangenis vanwege de moord op zijn eigen vriendin, voet zet in een veranderd Berlijn. Biberkopf moet navigeren door een overweldigende samenleving die gekenmerkt wordt door een economische en politieke crisis, terwijl hij ook kampt met zijn persoonlijke driften, schuldgevoelens en verlangens. De onvergetelijke laatste aflevering is Fassbinder op zijn best: een nachtmerrieachtige verkenning van Biberkopfs ziel waarin leven en dood, hemel en hel en heden, verleden en toekomst met elkaar worden samengesmolten.

Programma
• 17:15-19:15 uur: Berlin Alexanderplatz (deel 5: Ein Schnitter mit der Gewalt vom lieben Gott + deel 6: Eine Liebe, das kostet immer viel)
• 19:15-20:00 uur: pauze
• 20:00-23:15 uur: Berlin Alexanderplatz (deel 7: Merke – einen Schwur kann man amputieren + deel 8: Die Sonne wärmt die Haut, die sich manchmal verbrennt | 15 min. pauze | deel 9: Von den Ewigkeiten zwischen den vielen und den wenigen)

Daghap
In de grote pauze bieden we de mogelijkheid om voor €10 een daghap te bestellen. Dit is uiteraard vegetarisch. We raden aan om de daghap vooraf te kopen wanneer je je filmticket koopt. Op = op.


Delen