Humberto Tan en de honderdjarigen

Forever Young! Met Humberto Tan en de film Youth

Later als ik groot ben wil ik… gelukkig worden! Hoe mooi is het om, ondanks de uitdagingen van het leven, tevreden en dankbaar oud te worden? Forever Young is een programma georganiseerd door Cinetree, met films vol levenslessen, humor en ervaringen van de oudste generaties. We vertonen de splinternieuwe korte documentaire Morgen gaat het beter en Sorrentino’s fenomenale Youth (2015). Met inleiding door Humberto Tan.

Kom jij met je opa/oma naar de film? Mail dan naar info@ketelhuis.nl en dan krijg je een kaartje van ons kado!

Morgen gaat het beter (Anne Lammers, 6 minuten)

Een intiem, grappig & hoopvol portret van drie 100-plussers die met Humberto Tan in gesprek gaan over hun grootste dromen, diepste angsten & meest waardevolle levenslessen. Laat je verwonderen en betoveren door Mevrouw Fa-Si-Oen (108), Meneer Barleeus (102) en Meneer Oostra (102): drie totaal verschillende mensen, maar stuk voor stuk dol vol levenslust en wijsheden. Cinetree Original Morgen gaat het beter is krachtig in zijn eenvoud en laat je achter met rust, nostalgie en dankbaarheid, maar zet je ook aan het denken over de grote vragen des levens.

Youth (Paolo Sorrentino, 124 minuten)

In Youth staat de angst voor het korte leven en de toekomstige dood centraal. In tegenstelling tot La Grande Bellezza volgen we nu alleen geen Italiaanse oud-journalist, maar twee bejaarde rijke kunstenaars. De een, grandioos gespeeld door Michael Caine, is Fred Ballinger: een wereldberoemde componist en oud-directeur van het Venetië Symfonie Orkest, die nu rustig geniet van zijn pensioen. De ander is Mick Boyle, gespeeld door Harvey Keitel: een grote filmregisseur die met een groep filmmakers in spe werkt aan zijn laatste filmtestament; een meesterwerk dat de rest van zijn films in de vergetelheid zal brengen .Zoals we gewend zijn van Paolo Sorrentino is Youth een geweldig, surrealistisch kunstwerk met prachtige beelden en ijzersterke dialogen.


Delen