Constructed Identities Panel

Identiteit is een ongrijpbaar concept. We hebben het gevoel dat we onszelf moeten definiëren met behulp van een relatief kleine selectie van rollen en bewuste karaktereigenschappen, zelfs als geen enkele daarvan nauwkeurig onze notie van ‘zelf’ weergeeft. De verwarring rond onze ware aard wordt daarnaast verergerd door het feit dat de samenleving ons regelmatig vraagt ​​om veel van onze emotionele, intellectuele en spirituele levendigheid te onderdrukken. Hoe hebben digitale media en technologie dit bevorderd of belast?

De cyberpunkbeweging uit de jaren tachtig met Neuromancer van William Gibson bracht sciencefiction-publiek in vervoering met dystopische visies op de samenleving die volledig werden getransformeerd door digitale technologieën. Vandaag, in 2019, is de wereldwijde samenleving aan het veranderen in een universele cultuur die wordt gedomineerd door deze cyberruimten en op zijn beurt is de term identiteit veranderd in iets dat vraagtekens zet bij hoe we de mensheid eerder hebben gedefinieerd. Momenteel ervaren we een belangrijk tijdperk van verandering.

Professional You Tuber Tatiana Pirogova, Professional Twitch Content Creator Shanna Zwart, Fandom- en popcultuur promovendus Neta Yodovich en televisie-, radio- en sci-fi wetenschapper Laura de La O vormen een generiek en cultureel divers perspectief in deze boeiende discussie.

Dit panel is gratis toegankelijk, maar reserveer wel een plaats via de ticketknop rechtsboven. 

 


Delen