•  
  •  
  •  

Dark Rider

Intrigerende documentaire over een Australiër die de snelste blinde motorrijder ter wereld wilt worden.

Als tiener werd de Australiër Ben Felten (51) gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte, waardoor hij halverwege de dertig volledig blind werd. Ondanks jaren vol tegenslagen en de enorme risico’s, is Ben vastbesloten zijn kinderdroom om een professionele motorcoureur te worden na te jagen. Samen met voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee (57) wil hij het wereldsnelheidsrecord op land verbreken en de snelste blinde motorrijder ter wereld worden. Tijdens hun intense reis kruisen de paden van Ben en Kevin die van de dertienjarige Jed, die worstelt om zijn weg in het leven te vinden en lijdt aan een vergelijkbare oogaandoening. 

Met Dark Rider maakt Eva Küpper een prachtig portret over het najagen van dromen, obstakels overwinnen en niet van het rechte pad afwijken, letterlijk en figuurlijk. 

Dark Rider scheert elegant langs al deze verhalen, en filmt de racetracks met een insidersblik: soms adembenemend, veel aandacht voor details, en niet te verliefd op de snelheid alleen maar ook oog voor de kwetsbaarheid van de hele onderneming. NRC Handelsblad

Delen