Een avond met Roel Reiné

Behind-the-scenes in Hollywood

Hoe krijg je een voet tussen de deur in Hollywood? En hoe is het om daar te werken? Als iemand dat kan weten, is dat regisseur Roel Reiné (Michiel de Ruyter, Redbad). Hij maakte meer dan twintig speelfilms in Amerika, en werkte aan grote televisieseries. Zoals één van de duurste sci-fi series ooit: Halo (Paramount+) gebaseerd op de populaire videogame en geproduceerd door onder andere Steven Spielberg. Tijdens deze inspirerende avond biedt hij een uniek kijkje achter de schermen.  

Aan de hand van exclusieve fragmenten van series en speelfilms vertelt hij over het werken met partijen als Marvel Studio’s, Amblin, Disney+, Netflix USA, History Channel, Universal en Paramount+. Hij gaat in op de rol van de regisseur bij dit soort dure projecten, op het werken met internationale cast en crew, de mogelijkheden van visual effects en nog veel meer. Hij deelt behind-the-scenes-materiaal en er is gelegenheid om hem vragen te stellen.  

Deze speciale avond wordt georganiseerd door de DDG, in samenwerking met Het Ketelhuis, NBF, NSC en Netwerk Scenarioschrijvers Auteursbond.


Delen