•  

European Cinema Night: Le pot-au-feu

Op 5 december gratis naar de voorpremière van Le pot-au-feu! Inclusief hapje, drankje en een inleiding van Onno Kleyn!

Van 4 t/m 8 december organiseert Europa Cinemas in samenwerking met Creative Europe MEDIA de zesde editie van de European Cinema Night.  In verschillende bioscopen over heel de wereld word je getrakteerd op een Europese, niet-nationale MEDIA-gesteunde film. Het doel is de rijkdom en diversiteit van de Europese filmcultuur te vieren. 

Bij Het Ketelhuis kun je op 5 december gratis naar kostuumdrama Le Pot-au-feu van Trần Anh Hùng. Vooraf een inleiding van culinair journalist Onno Kleyn, bekend van de Volkskrant en de meer dan veertig boeken die hij op zijn naam heeft staan. Daarna napraten onder het genot van een drankje en een vegetarisch pot-au-feu’tje.

Over Le pot-au-feu

Een zintuiglijke culinaire film om je vingers bij af te likken, met Juliette Binoche als fijnproever. Ze speelt Eugénie, die al twintig jaar als chef-kok voor de beroemde fijnproever Dodin werkt. Hij houdt van haar, maar zij houdt de boot af. Gaat de liefde door de maag? Regisseur Trần Anh Hùng brengt in ieder geval het koken zelf op zijn verleidelijkst in beeld.


Delen