•  
  •  
  •  

Fashion Reimagined

Als de mode-industrie een land zou zijn, behoort het tot een van de drie grootste vervuilers ter wereld. Verspilling, vervuiling, uitbuiting van mensen en dieren - kan het anders?

Britse modeontwerpster Amy Powney voelde zich er altijd al ongemakkelijk over, als kind van activistische ‘off-the-grid’ levende ouders. Als ze als rijzende ster de Vogue-prijs voor de beste jonge ontwerper van het jaar wint, besluit ze het enorme geldbedrag te gebruiken om een compleet duurzame collectie te ontwerpen. In de drie jaar die volgen wordt haar persoonlijke revolutie de voorloper van een veel grotere, maatschappelijke verandering.

Speciale samenwerking met de Illustratie Ambassade, in het kader van hun expositie The Future of Fashion Na afloop van de film is er een panelgesprek met makers die zich door middel van hun kunst ook tegenwicht willen bieden aan de mode-industrie, zoals Nadie Borggreve en Jan van Esch. Hun werk is in de expositie in het Meterhuisje te zien – die is extra geopend tussen 17.00 en 18.45 en dan gratis toegankelijk op vertoon van je filmticket.


Delen