•  
  •  
  •  
  •  

Flamenco Biënnale: Siete Jereles

Europese première met Flamenco-afterparty!

Onderdeel van de IX Flamenco Biënnale Nederland

Siete Jereles is een magische reis van zeven nachten door de straten en wijken van het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera, een van de oudste kweekvijvers van de flamenco. De film volgt de vele flamenco-families die de stad rijk is. De personages, artiesten én paarden, bouwen er aan een nieuw beeld van de flamenco die zichzelf steeds heruitvindt, met nieuwe riten en geografieën. Siete Jereles documenteert de levende flamencomythes die Jerez tot Jerez maken. De film is als de flamenco zelf: nomadisch en in voortdurende beweging. 

Eerder maakten Pedro G. Romero en Gonzalo García-Pelayo samen het poëtische filmessay Nueve Sevillas (2020) over de Sevillaanse flamenco-scene. Siete Jereles is het vervolg hierop. De film ging in het najaar van 2022 in première op het filmfestival in Sevilla en nu in Europese première tijdens de IX Flamenco Biënnale Nederland. Met een introductie van Carlos van Tongeren, een Q&A met Pedro G. Romero en een afterparty met live Flamenco-muziek.

Siete Jereles is met Tía Juana la del Pipa, Angelita Gómez, ‘La Macanita’, Dolores Agujetas,  José de los Camarones, Tomasito, Diego Carrasco, MixtoLobo, Los delinqüentes, Banda Municipal de Jerez, David Lagos, Alfredo Lagos, Dani Llamas


Delen