Ghost Tropic

Een hoopvolle, nachtelijke escapade door Brussel, gefilmd met een 16mm-camera.

Na een lange werkdag valt de 58-jarige Khadija in slaap in de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, ziet ze geen andere optie dan te voet naar huis terug te keren. Op haar nachtelijke dwaaltocht door Brussel wordt Khadija gedwongen om hulp te vragen, en hulp te bieden, aan de andere bewoners van de nacht.

Net als zijn vorige film Hellhole speelt Ghost Tropic zich af in Brussel, de thuisstad van de Vlaamse regisseur Bas Devos. Devos filmde in 15 dagen, met een 16mm-camera. Waar we in Hellhole de wereld van de Europarlementariërs zagen, duiken we nu in het leven op de straat.

Hellhole en Ghost Tropic vormen samen een gelaagd dubbelportret van Brussel, daarom vertonen we de films op 23 juni als double bill. De eerder geplande inleiding gaat helaas niet door. 

We werken tegenwoordig met placering. Je krijgt automatisch een stoel aangewezen, maar je kunt deze aanpassen naar jouw favoriete plek in de zaal. Extra uitleg vind je hier.

 

KETEL(T)HUIS

Om het nachtelijke gevoel te ervaren ging onze programmeur Hugo voor zijn inleiding ook na zonsondergang de stad in.

Een serene, melancholieke roadmovie die één doodgewone Brusselse in de armen sluit. de Volkskrant
In een reeks bijna sprookjesachtige vignetten toont Devos ons de gemoedelijke ontmoetingen die Khadija onderweg heeft. Het Parool

Delen