Het voorjaarsoverleg 2023

Praat mee over de stand van zaken in Nederland filmland

Het politieke gesteggel rond de Investeringsverplichtingswet, de onrust over het Filmfonds en de honoreringspraktijk van de publieke omroep behoren tot de gespreksonderwerpen van het Voorjaarsoverleg 2023, de traditionele debatavond over prangende kwesties in de vaderlandse filmwereld.

Waarom verliep de totstandkoming van de wet ’’Invoering Investeringsverplichting ten behoeve van Nederlands cultureel audiovisueel product’’ zo stroperig? Met Kamerlid Peter Kwint (SP) en consulent Doreen Boonekamp analyseren we het (film)politieke proces.

Diverse brancheverenigingen hebben de afgelopen maanden de noodklok geluid over het Filmfonds. Aan tafel geeft interim-Filmfondsbestuurder Sandra den Hamer tekst en uitleg. Aan het woord komen ook Maarten Treurniet (voorzitter DDG) en Tijs van Marle (vice-voorzitter Netwerk Scenarioschrijvers).

Naar aanleiding van de affairette rond de Videolanddocumentaire Kees vliegt uit duiken we met onder meer filmmakers Monique Nolte en Tim Oliehoek en producent Rachel van Bommel in de honoreringspraktijk van de publieke omroep.

Het Voorjaarsoverleg vindt plaats op woensdag 10 mei, om 20.00u. in Het Ketelhuis. 


Delen