Kijken met… Will Koopman

Wat zijn de vakgeheimen van de vrouw achter o.a. Gooische Vrouwen, Oogappels en Neem me mee?

“Op maandagavond 10 juni 2024 organiseren Dutch Directors Guild en Netwerk Scenarioschrijvers Auteursbond in samenwerking met Beeld & Geluid ‘Kijken met …’ in het Ketelhuis in Amsterdam. Tijdens deze avond verwelkomen we een van Nederlands’ grootste en succesvolste makers: Will Koopman.

Al sinds 1993 produceert en regisseert Will Koopman Nederlands drama en weet daardoor als geen ander hoe de Nederlandse sector zich heeft ontwikkeld in de afgelopen 30 jaar. Films van haar hand, zoals Gooische Vrouwen I en IITerug naar de kust en het recente Neem me mee, trekken volle bioscoopzalen. Ook bereikt Will een miljoenenpubliek als regisseur en producent van dramaseries als OogappelsDivorceFamilie Kruys en Baantjer.

Aan de hand van film- en seriefragmenten die Will heeft uitgekozen, gaat Jaap Peter Enderlé met haar in gesprek. Ze zullen spreken over de kracht van intuïtie, hoe je de kijker betrokken houdt en het werken met scenaristen en acteurs. En natuurlijk over Gooische Vrouwen dat weer terugkeert op de buis.

Datum: maandag 10 juni 2024
Inloop: 19:15
Programma: 19:30 – 21:00

Voorproefje? Beluister hier de Ketelhuis Podcast met Will Koopman.


Delen