•  

Kinderen van Mavungu

Ketelhuis Forum

Documentaire voor de hele familie over een stel kinderen dat opgroeit in het Surinaamse regenwoud. Met nagesprek.

Dompel je onder in de wereld van Yoseva, Kenny en Maticha, een wereld van bosgoden, rituelen, slangen en piranhas. De kinderen wonen in Pikin Slee, een dorpje diep in het Surinaamse regenwoud. Regisseur Mirjam Marks volgt ze tijdens hun laatste basisschooljaar.

Yoseva, Kenny en Maticha zullen na dit jaar het dorp moeten verlaten. Ze hebben nog heel wat voor elkaar te krijgen: niet alleen een goed eindrapport halen, maar ook een school zien te vinden en een plek om te gaan wonen. Ondertussen waakt bosgod Mavungu over hen in de spannende wereld vol giftige slangen en piranha’s, waar de dag bestaat uit slingeren aan lianen, kanovaren tegen de stroomversnellingen, vissen en jagen, leguanen eten en op het kostgrondje helpen.

Elk hoofdstuk in Kinderen van Mavungu! wordt ingeleid met een tori. Tori’s zijn verhalen die in de Surinaamse cultuur worden overgedragen van de oudere op de jongere generatie. Met deze verhalen wordt kennis en informatie doorgegeven over de cultuur, natuur en tradities. De tori’s zijn ingesproken door Typhoon.

Dit is de Amsterdamse première, in aanwezigheid van cast & crew. Met nagesprek. 


Delen