La cena perfetta – An Italian Gourmet Crime Story

Samen met L’Istituto Italiano di Cultura en de Italian Cineclub presenteren we deze zomer recente Italiaanse cinema.

Deze zomer presenteert Het Ketelhuis in samenwerking met L’Istituto Italiano di Cultura en de Italian Cineclub een aantal hedendaagse Italiaanse films die nergens anders in Nederland te zien zijn.

Davide Minnella’s speelfilmdebuut La cena perfetta – An Italian Gourmet Crime Story is een romantische/donkere komedie over de Camorra en misdaad, maar ook over gevoelens en haute cuisine. Salvatore Esposito, bekend van de TV-serie Gomorra, speelt Carmine Giordano, een jong lid van de Camorra. Omdat hij niet koud en meedogenloos genoeg is, zoals zijn rol in de organisatie vereist, wordt hij gestraft en naar Rome gestuurd om een restaurant te runnen dat alleen is geopend om geld wit te wassen. Carmine laat zich echter meeslepen door zijn passie voor koken. In plaats van een anoniem en louche low-level restaurant besluit hij een authentiek gastronomisch restaurant te openen.

Het onderwerp van bedrijven die door onderwereldorganisaties als “wasserijen” worden gebruikt, is momenteel zeer actueel, zelfs in Noord-Europa. Minnella slaagt erin het thema luchtig te benaderen. De film kreeg Nastri d’Argento nominaties voor beste komedie, beste acteur voor Salvatore Esposito, en beste actrice voor Greta Scarano.


Delen