La Singla

Waar bleef de flamenco-ster La Signa?

Toen Antonia Singla begon te dansen, deed ze dat zonder de muziek te horen. Ze werd in 1948 geboren in een Roma-familie in de wijk Somorrostro in Barcelona en verloor op jonge leeftijd haar gehoor. Ze leerde flamenco dansen door trillingen te voelen en ritmes na te bootsen.

Op 17-jarige leeftijd verwierf ze internationale faam als danseres, bewonderd om haar krachtige présence. Op het hoogtepunt van haar roem verdween ze van het podium. Een halve eeuw later raakt een jonge vrouw gefascineerd door La Singla, en begint ze aan een zoektocht om Antonia te vinden. De film verweeft heden en verleden in een verkenning van dans als krachtige expressievorm, en het verhaal van een legendarische flamencodanseres.

Met: Antonia Singla “La Singla”, Helena Kaittani, María Alfonsa Rosso, Adelfa Calvo, Isabel Steva Hernández “Colita”, Juan Miguel Rother “Miguel Vargas”, María Ángeles Narvaez Anguita “La Niña del Silencio”, Natalia Marín López

Deze documentaire maakt onderdeel uit van de Flamenco Biënnale. Op donderdag 25 januari vertonen we om 19 uur Fernanda y Bernarda, over de ‘Aretha Franklin en Billie Holiday van Andalusië’ – kaarten hier.


Delen