Madre

Intrigerend psychologisch drama over een moeder en haar vermiste zoon.

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena (Marta Nieto) haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse Atlantische kust, vlakbij de grens met Spanje. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Dan ontmoet ze echter de Franse tiener Jean die haar in zijn voorkomen sterk doet denken aan haar zoon.

Voor Madre bewerkte de Spaanse filmmaker en scenarioschrijver Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, El Reino) zijn bekroonde en voor een Oscar genomineerde korte film Madre. Zoals Variety schrijft: “Hij breidt zijn short op de meest onverwachte manier uit: langzamer, rustiger en doordrenkt met een metafysisch mysterie.” Zeer geslaagd.

Nieto is voortreffelijk: het ene moment verschijnt Marta als een sprankelende veertiger, het volgende is ze een geloofwaardige dolende ziel die niet voor niets’ de gek op het strand’ wordt genoemd. de Volkskrant

Delen