•  
  •  
  •  
  •  

Rialto

Gay Film Special

Een 46-jarige vader en echtgenoot worstelt met zijn homoseksuele gevoelens en na een ontmoeting met een jonge mannelijke prostituee verandert zijn hele leven.

De 46-jarige Colm heeft een ogenschijnlijk fijn leventje; prima baan in de haven van Dublin, twee gezonde tienerkinderen en een lieve vrouw. Maar Colm is eigenlijk homoseksueel en leeft al lang met zijn geheime gevoelens. Op een dag heeft hij in een toilet in een winkelcentrum seks met Jay, een 19-jarige prostituee. Een dag later verschijnt Jay op zijn kantoor om en eist geld anders zal hij alles aan zijn vrouw vertellen.  Als Colm door een reorganisatie daarna ook nog eens ontslag krijgt, stort zijn leven in. Jay wordt de enige persoon waarbij hij terecht kan.

Rialto is gebaseerd op het toneelstuk Trade van de Ierse  toneelschrijver Mark O’Halloran, die in 2011 hiermee de Irish Times Theatre Award won. O’Halloran paste zijn eigen werk aan en zijn filmscenario werd een prachtig geobserveerd verhaal over vaders en zonen, de onmogelijkheid om aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

 


Delen