•  
  •  
  •  
  •  

The Innocents

Tijdens de heldere Noorse zomer onthult een groep kinderen hun duistere en mysterieuze krachten wanneer de volwassenen niet kijken.

De 9-jarige Ida en haar autistische zusje Anna zijn recentelijk met hun ouders verhuisd naar een buitenwijk van Oslo. Het is zomer, dus de kinderen moeten buiten spelen. Op een speelplaats ontmoet Ida Ben, een eenzaam jongetje dat over een bijzondere gave beschikt: met zijn geest kan hij dingen laten bewegen. Anna heeft ondertussen Aisha ontmoet. Ondanks dat Anna niet kan praten, kunnen de twee telepathisch toch met elkaar communiceren. De vier kinderen raken bevriend en beginnen enthousiast met hun gaven te experimenteren, maar hun aanvankelijke onschuldige spel krijgt langzaamaan een steeds grimmigere wending.

Met The Innocents zet de Noorse regisseur Eskil Vogt een beklemmende en verontrustende thriller neer die de grenzen van moraliteit opzoekt. Eerder regisseerde Vogt al Blind (2014) en schreef hij mee aan alle films van Joachiem Trier, waaronder The Worst Person In The World.


Delen