KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Maar liefst vier premières deze week. In de Russische Oscarinzending Beanpole staat de vriendschap tussen twee vrouwen in Leningrad centraal, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Indringend en visueel prachtig. Regisseur Kantemir Balagov (Tesnota) licht toe in NRC ★★★★:  “In mijn ogen gaat Beanpole over de strijd tussen trauma en leven. Rood is trauma, groen het leven.

 

Dan Sons of Denmark, over de negentienjarige Zakaria die opgroeit in Denemarken maar zich in de gepolariseerde samenleving niet langer thuis voelt. Hij vindt aansluiting bij een groep radicale moslims, maar hoe ver wil hij eigenlijk gaan? VPRO Cinema ★★★★.

 

In Once the dust settles verbindt John Appel drie iconische rampplekken: Tsjernobyl, Amatrice en Aleppo. Hoe verwerken bewoners hun geschiedenis en bouwen hun leven weer op? Zondag is John Appel te gast voor een Q&A. Cinevillepashouders mogen gratis een +1 meenemen.

 

Tot slot Leonie, actrice en spionne, een bijzondere film over Leonie Brandt aan de hand van oude filmscènes uit het filmarchief van EYE. Een bijzonder spel tussen ‘echt’ en ‘fictie’.

 

Qua specials zondag een speciale vertoning van De Matthaüs Missie van Reinbert de Leeuw naar aanleiding van het overlijden van deze gevierde componist en dirigent. Maandag laatste kans voor Gay Film Special: Monstri. Dinsdag de wraakthriller Das schönste Paar met Deutsches Kino en woensdag tot slot een nieuwe Surf Film Nacht met het Franse Shaka.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

De Slag om het Vrouwenhart - 28 februari

Prangende documentaire over onderzoek en behandeling van hartproblemen bij vrouwen. Q&A met Lilianne Ploumen en Hella de Jonge.

 

Ketelhuis Forum: Op de tast - 3 maart

Het verhaal over een blind echtpaar dat zich op de tast een weg zoekt in de wereld van de zienden. Met na afloop een Q&A.

 

Films deze week

 
Beanpole

Beanpole

 
 

Sons of Denmark

 
 

Once the Dust Settles

Films verwacht

 

System Crasher

27 februari

 
 

 
 
Porselein

Porselein

5 maart

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link